TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Стил......: Melodic Death Metal
Държава...: Швеция
Лейбъл....: Season of Mist
Отнема....: 66 минути

www.myspace.com/theprojecthate

За такива албуми се пише най-трудно. 6 песни със средна дължина 11 минути. Нещо като запазена марка на The Hate Project, които винаги правят песните си с подобни дължини. Така че откъм дължина не можем да се оплачем. Откъм екстремни вокали - също. Откъм електроника - също. Откъм звук - малко. Има обаче един елемент, който според всеобщото мнение в нашия скромен екип разваля тотално удоволствието от албума. Крайно бездарните песнопения на и по принцип бездарната певачка Руби Рок. Да им се чуди човек на Lord K и Йорген какво са нaмерили в нея, та чак са я взели в групата. Тук ми идват мръснишки асоциации за това какво биха могат да правят двама шведи и една португалка заедно, но да не се отплесваме. Факт е, че женските вокали са много добър допълващ елемент в музиката на TPH. Но не и тези на Руби. Вокалите й, освен досадни, протяжни и скучни, изобщо не пасват на музиката на групата. Милата звучи така сякаш някой е изтръгнал гласните струни на Косара Марчинкова и ги е присадил на бременна в 18-тия месец вълчица, която скришно пикае върху пресен сняг зад шипков храст по време на пълнолуние. Още от първата песен, в която чуваме как Руби се опитва да надвика всички останали звуци с мъчителен вой, озвучен (и допълнително омазан в жалък изпотен опит да оправят нещата) с досадно ехо след 2 минути ни идва да изкрещи "МЛЪКНИ БЕ!" и да си изнасилим субуфера в яростен пристъп на странна агресия. Но да спрем дотук с Руби, че сега ушите й сигурно горят (нека й е, задето накара нашите да страдат). Оставяйки момата настрана, албумът е адски здрав! Екстремните вокали и гост-вокалите (сред които отново е неуморния Кристиан Олвестам) са надъхващи, мощни и мамка му, създадени са точно за такава музика! Казахме вече, че не можем да имаме и претенции нито към новия барабанист Тобиас Густафсон, нито към електронните елементи. Намекнах, че китарният саунд можеше да е малко по-добър, но... то винаги всичко може да е по-добро. И така, равносметката е тази - пореден добър албум от The Project Hate, провален тотално от неуместното включване на възможно най-неправилната вокалистка. И ако все пак харесате Руби, значи или сте я видели полугола или имате доста отворени за експерименти уши и душа.

+ + + + Плюсове.......:
Изпипани композиции и добри клавишни/електронни/симфо партии.
Добре изразена мрачна атмосфера.
Мощни екстремни вокали.
Чудесни гост-включвания.

- - - - Минуси........:
Ужасяващи, напълно неподходящи за тази музика вокали от новата вокалистка!
Слуша се трудно заради дължините на песните, но това е в стила им по принцип.
Китарните и бас партии можеха да звучат с две идеи по-добре, ама карай.

Подходящо за фенове на:
Scar Symmetry, Ram-Zet, The Monolith Deathcult, Scorngrain и др.
Автор: Testset
-=6/10=-

Categories: , , , , ,

2 Response for the "The Project Hate MCMXCIX - 2011 - Bleeding the New Apocalypse (Cum Victriciis In Manibus Armis)"

  1. Анонимен says:

    ne sym saglasen izcqlo ama 6tqh da se prebiq ot smqh dokato 4etoh :DDD

  2. Shredder says:

    "...звучи така сякаш някой е изтръгнал гласните струни на Косара Марчинкова и ги е присадил на бременна в 18-тия месец вълчица, която скришно пикае върху пресен сняг зад шипков храст по време на пълнолуние."

    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАААААААААА!! ROFL!!!!!!