TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

 • Welcome!

  Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

  For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Стил......: Melodic Death Metal
Държава...: Швеция
Лейбъл....: Season of Mist
Отнема....: 66 минути

www.myspace.com/theprojecthate

За такива албуми се пише най-трудно. 6 песни със средна дължина 11 минути. Нещо като запазена марка на The Hate Project, които винаги правят песните си с подобни дължини. Така че откъм дължина не можем да се оплачем. Откъм екстремни вокали - също. Откъм електроника - също. Откъм звук - малко. Има обаче един елемент, който според всеобщото мнение в нашия скромен екип разваля тотално удоволствието от албума. Крайно бездарните песнопения на и по принцип бездарната певачка Руби Рок. Да им се чуди човек на Lord K и Йорген какво са нaмерили в нея, та чак са я взели в групата. Тук ми идват мръснишки асоциации за това какво биха могат да правят двама шведи и една португалка заедно, но да не се отплесваме. Факт е, че женските вокали са много добър допълващ елемент в музиката на TPH. Но не и тези на Руби. Вокалите й, освен досадни, протяжни и скучни, изобщо не пасват на музиката на групата. Милата звучи така сякаш някой е изтръгнал гласните струни на Косара Марчинкова и ги е присадил на бременна в 18-тия месец вълчица, която скришно пикае върху пресен сняг зад шипков храст по време на пълнолуние. Още от първата песен, в която чуваме как Руби се опитва да надвика всички останали звуци с мъчителен вой, озвучен (и допълнително омазан в жалък изпотен опит да оправят нещата) с досадно ехо след 2 минути ни идва да изкрещи "МЛЪКНИ БЕ!" и да си изнасилим субуфера в яростен пристъп на странна агресия. Но да спрем дотук с Руби, че сега ушите й сигурно горят (нека й е, задето накара нашите да страдат). Оставяйки момата настрана, албумът е адски здрав! Екстремните вокали и гост-вокалите (сред които отново е неуморния Кристиан Олвестам) са надъхващи, мощни и мамка му, създадени са точно за такава музика! Казахме вече, че не можем да имаме и претенции нито към новия барабанист Тобиас Густафсон, нито към електронните елементи. Намекнах, че китарният саунд можеше да е малко по-добър, но... то винаги всичко може да е по-добро. И така, равносметката е тази - пореден добър албум от The Project Hate, провален тотално от неуместното включване на възможно най-неправилната вокалистка. И ако все пак харесате Руби, значи или сте я видели полугола или имате доста отворени за експерименти уши и душа.

+ + + + Плюсове.......:
Изпипани композиции и добри клавишни/електронни/симфо партии.
Добре изразена мрачна атмосфера.
Мощни екстремни вокали.
Чудесни гост-включвания.

- - - - Минуси........:
Ужасяващи, напълно неподходящи за тази музика вокали от новата вокалистка!
Слуша се трудно заради дължините на песните, но това е в стила им по принцип.
Китарните и бас партии можеха да звучат с две идеи по-добре, ама карай.

Подходящо за фенове на:
Scar Symmetry, Ram-Zet, The Monolith Deathcult, Scorngrain и др.
Автор: Testset
-=6/10=-

Categories: , , , , ,

2 Response for the "The Project Hate MCMXCIX - 2011 - Bleeding the New Apocalypse (Cum Victriciis In Manibus Armis)"

 1. Анонимен says:

  ne sym saglasen izcqlo ama 6tqh da se prebiq ot smqh dokato 4etoh :DDD

 2. Shredder says:

  "...звучи така сякаш някой е изтръгнал гласните струни на Косара Марчинкова и ги е присадил на бременна в 18-тия месец вълчица, която скришно пикае върху пресен сняг зад шипков храст по време на пълнолуние."

  ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАААААААААА!! ROFL!!!!!!