TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Serenity - 2011 - Death & Legacy

Posted by Today's Metal Crew On събота, февруари 19, 2011 0 коментара

Стил......: Symphonic Power Metal
Държава...: Австрия
Лейбъл....: Napalm Records
Отнема....: 58 минути

www.myspace.com/serenitybandtyrol

Първото, което ще ви направи впечатление, когато вземете този диск в ръце е обложката. Честно, надали ефирна, но бойна мадама (преминала през първата си младост) на розово-лилав фон е най-добрата картина, описваща това, което ще чуете в албума. Защото "Death & Legacy" е един прекрасен симфоничен пауър метъл албум, в който, държа да подчертая, вокалите се изпълняват от мъж(е). Е, има и женски включвания и то не какви да е! В някои от песните взимат участие красивата Айлин от Sirenia, червенокосата дива Шарлот от Delain (ух на батя!) и енигматичната Аманда Сомервил (позната ни от взаимните си проекти с Михаел Киске и Avantasia). Всичко това трябва да ви говори колко симфоничен и мелодичен е този албум. Чест прави на Serenity, че са успели да открият баланса между симфонични (и почти готик метъл) елементи и мелодичния пауър метъл, доставяйки на слушателя около час красива и много добре изпипана музика (в това число включвам и перфектната етно-итнерлюдия "Below Eastern Skies"). Така че ако харесвате мелодичен пауър метъл, добри симфонични партии, хорове, вокални хармонии (и изобщо добро пеене) и искате да знаете кой е най-добрият албум на бандата досега - купете си "Death And Legacy"!

+ + + + Плюсове.......:
Близо час качествен материал (над час с бонусите)!
Изпипани симфо партии.
Чудесни гост-включвания.
Чиста проба удоволствие е да се слуша всяка песен от този албум!

- - - - Минуси........:
Липсва един свръхбърз пауър-хит, с който тотално да избият рибата. 

Подходящо за фенове на:
Dignity, Keldian, Visions of Atlantis, Axxis и др.
Автор: Testset
-=9.5/10=-

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "Serenity - 2011 - Death & Legacy"