TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

 • Welcome!

  Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

  For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Afarg - 2012 - Hebndum

Posted by Today's Metal Crew On петък, април 01, 2011 5 коментара

Стил......: Neolithic Black Metal
Държава...: Гвинея Бисау
Лейбъл....: Nuclear Lust
Отнема....: ~93 минути 

www.tinyurl.com/thegraff

Кой би предположил, че в Гвинея Бисау има млади ентусиасти, които да правят метъл? Един от тях е Lugog, известен още доскоро под псевдонима Afarg. След близо 15 години усилия, и спорове с местната власт, дебютният му албум най-сетне излезе на пазара и извън границите на държавата.

Ще бъда кратък. "Hebndum" е атмосферичен, математически прогресивен и физически предизвикващ блек албум. Още от отварящатa "Midiven" ще ви стане ясно, че този албум не е за всеки. Но ако вече сте започнали, ще е късно да казвате, че съжалявате, защото за вас вече сякаш всички ще са невидими. Не знам защо, но това е вътрешното усещане, което имах аз, докато слушах този откриващ трак. Касапницата продължава и в следващата "Ondeaz", в която Afarg си партнира с обърканите и объркващите си местни колеги Obuyl и Nilro. Песента съдържа в себе си скрито послание, проповядващо изконните ценности на гост-изпълнителите му и гласящо "да бъдем заедно, да бъдем с теб едно". Местното правителство бе много объркано от това послание, изпято от трима иначе толкова зловещи мъже, заради което реши да не обръща гръб на желанието на Afarg да издаде официално албума си.

Нещата придобиват изцяло нови очертания, когато стигнем до следващия сингъл "Yokin". Видеото към него беше забранено в Гвинея Бисау и Afarg беше изпратен в изгнание в Чепърленци, където и до днес е заставян да яде студен качамак без пръжки и сирене, използвайки капак от буркан "Роси" вместо лъжица. След интервюто, което успяхме да вземем от него и което скоро ще постнем на нашия сайт, разбрахме за бъдещите планове на Afarg. Новият му албум ще бъде издаден у нас и ще разказва за премеждията му с качамака, смолянския пататник, спомените му от САЩ '94 и срещата му с един маскиран влъхв, размахващ винтоверт.

Очаква ни интересно бъдеще, приятели. И както казва един голям приятел на Afarg - нека всеки ваш ден започва с култура, изтънчена забава и малко ципа-липа-щук, щири-щип, щуру-шляп-жмуц. Замислете се.


+ + + + +
Касапница.
Текстове, над които да се замислиш.
Още касапница.

- - - - -
Байгън да ти стане от толкоз касапница.

Подходящо за фенове на:
Marduk, Darkthrone, Мария Илиева, Веси Бонева, Те и др.
 Автор: TMB
-=7.5/10=-

Categories: , , , , ,

5 Response for the "Afarg - 2012 - Hebndum"

 1. Анонимен says:

  Благодаря, че ме разсмяхте. Ай да ни е честит Афраг.

 2. Max_Might says:

  Понякога на тази дата просто ме е страх да си пусна браузъра :D

 3. Terror says:

  Страшни сте, момчета! :D

 4. Анонимен says:

  Първата добра метъл шега за деня! Мерси хора! Винаги ми оправяте настроението!

 5. Анонимен says:

  Аз докато схвана :Д Гледам и се чудя:абе ква Веси Бонева?! :D