TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Septicflesh - 2011 - The Great Mass

Posted by Today's Metal Crew On петък, април 15, 2011 6 коментара

Стил......: Symphonic Death Metal
Държава...: Гърция
Лейбъл....: Season of Mist
Отнема....: 44 минути

www.myspace.com/septicfleshband

Ако си мислите, че Septicflesh няма как да надминат невероятния си "Communion", помислете пак. Защото мога смело да твърдя, че "The Great Mass" е не само най-амбициозният, най-епичният, най-изпипаният и най-атмосферичният им албум досега, а и най-добрият. Причините са много. Първо (и най-важно), в този албум няма пълнеж. 10 песни, всяка със собствен заряд, своя история, своя цел и своя концепция. Второ, Пражката филхармония не е коя да е филхармония, а една от най-добрите в света и в този албум може да се убедите в това. 80-те музиканти и хорът от 32-ма човека са не само симфоничен фон, а важна част от албума, вплетена в едно с музиката на момчетата от Septicflesh. Трето - атмосферата. Често казвам за някои албуми, че имат "готина атмосфера", но тук случаят е по-специален, просто защото атмосферата тук идва преди всичко. Докато слушате "The Great Mass" веднага ще се потопите в един мрачен, епичен и страховит паралелен свят, напомнящ на холивудска продукция. Изобщо, този албум е толкова мощен, великански и мачкащ, че изобщо не ви препоръчвам да му се назландисвате или да му мрънкате, още повече на песни като "Mad Architect", които сами по себе си могат не само да накарат космите ви (всичките) да настръхнат, а и преспокойно да срутят блока ви при по-силни децибели. Допълнително приятно "звено" в албума са и чистите бек-вокали на китариста Сотирис Вайенас, който се включва в редки, но напълно подходящи случаи, давайки и блестящ завършек на албума чрез "Therianthropy". Но да кажем и 1-2 лоши думи, макар че не ми се иска особено. Накратко, тук Пражката филхармония има по-голяма роля и повече работа от самите Septicflesh (с изключение на "Rising", където незнайно защо няма оркестрални или симфо-елементи), които не можем да кажем, че впечатляват с кой знае каква инструментална техника. Честно казано за мен това е добре, защото не обичам излишното "техничарстване", но пък знам колко много хора ще забележат именно това като основен минус на албума. Е, надявам се да не съм пропуснал нещо, макар че е напълно възможно, особено в цялата тази велика маса от звуци, която ни предлагат Septicflesh. И ако не отделите няколко десетачки за този албум, просто не знам за кой бихте.

+ + + + Плюсове.......:
Едни от най-добрите оркестрални партии в метъла, които някога съм чувал.
Няма нито един пълнеж в целия албум.
Атмосферата. Просто... атмосферата!
Надминава с пъти всички предишни творби на бандата.
Песента "Mad Architect" направо ме преобърна назад барабар с фотьойла.

- - - - Минуси........:
Не особено впечатляваща инструментална работа (макар че май нарочно е така).
Незнайно зщао в "Rising" няма никакви оркестрални партии.

Подходящо за фенове на:
Dimmu Borgir, Behemoth, Therion и др.
Автор: Undepth
-=9.5/10=-

Categories: , , , , , , , ,

6 Response for the "Septicflesh - 2011 - The Great Mass"

  1. Анонимен says:

    Ебаси, тоя албум ме смаза O.O

  2. Анонимен says:

    Албума мачка!

  3. Анонимен says:

    Ей, мерси за инфото, тази група направо ме разнити, нов по-добър Хагард...

  4. Анонимен says:

    Haggard ? Какво общо имат те?

  5. Анонимен says:

    Чуйте парчето Communion ;)

  6. Анонимен says:

    в 8ч. сутринта това как ме събуди :X уникална работа