TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Foo Fighters - 2011 - Wasting Light

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, април 07, 2011 0 коментара

Стил......: Alternative Rock
Държава...: САЩ
Лейбъл....: RCA Records
Отнема....: 48 минути

www.myspace.com/foofighters

Най-накрая имаме възможност да чуем новия албум на Foo Fighters (преди да бъде пуснат за продажба, самата група го пусна за свободно слушане в Soundcloud)! Още на първо слушане обещанията, че това ще е най-тежкият и бърз материал на групата като че ли се оправдават. "Bridge Burning" е много добра откриваща песен, която сякаш ни предразполага към другите парчета. Веднага след нея следва "Rope", която съвсем не е най-добрата творба в албума, но за сметка на това пък е идеален сингъл. Безспорно попадение за албума е песента "Arlandria", която като цяло е малко по-различна от всичко друго в тавата, като има и "спокойна", и "бърза" част, което пък я прави една от най-добрите песни в "Wasting Light". Други песни, които си струва да се чуят, са "White Limo" - най-тежкият трак в албумa (личи си Motorhead-влиянието и неслучайно бог Lemmy участва във видеоклипа), "Dear Rosemary" (в началото не ми харесваше, но след време доста ми допадна) и "Walk" (за почитателите на "Best of You"). Като цяло не са много слабите моменти в албума, но все пак песни като "These Days" и "A Matter оf Time" са доста еднообразни и лесно омръзват. Изобщо, "Wasting Light" е един сравнително силен и сравнително тежък (за Foo Fighters) албум. Е, на хората, обичащи разнообразието, вероятно няма да им допадне, защото почти всички песни са бързи, динамични и с типичните за Fighters китари, но ако сте фенове на групата или просто обичате рок енд рол - този албум е за вас!

+ + + + Плюсове.......:
Тежък звук в цялата творба.
Без акустични китари, за щастие (както беше обещано).
Не изневеряват на себе си и феновете си, давайки им типичен FF албум.

- - - - Минуси........:
Еднообразен като цяло.
Няколко много лесно забравими и предразполагащи към "skip" тракове.
Ако не сте ги харесвали досега, няма и да ги харесате.

Подходящо за фенове на:
Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Audioslave и др.
Автор: Veidar
-=7.5/10=-

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Foo Fighters - 2011 - Wasting Light"