TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Otep - 2011 - Atavist

Posted by Today's Metal Crew On вторник, април 26, 2011 5 коментара

Стил......: Nu Metal
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Victory Records
Отнема....: 39 минути

www.myspace.com/otep

В последно време Otep направо се otep-а да издава скапани албуми. Силните ми надежди, че "Atavist" ще е нещо различно бяха бързо съкрушени още след минута и половина слушане на албума. След безличното интро и сравнително силното начало с "Atom To Adam", нещата тръгнаха стремглаво надолу. Вокалите на Отеп Шамая стават все по-непоносими, независимо дали крещи с противен дисторшън ефект или мрънка/пъшка/квичи с "нормален" глас. Не знам защо мадамата толкова много иска да е женския еквивалент на Кори Тейлър, но пък и то... само с желание не става. Проблемът е, че не само вокалите са изключително слабо и дразнещо звено в албума, а и музиката. С изключение на няколко начала не песни, не по-дълги от 30 секунди, нещата никак не стоят добре. Изтъркани от свирене ню метъл рифове, никакво разнообразие и никаква идея. Но пък музикантите са "наемници", така че не се учудвам, че не им пука особено за крайния резултат. Истинската трагедия обаче се изразява в "песни" като "We Dream Like Lions", "Bible Belt" и най-вече 7-минутното мъчение, наречено "Baby's Breath". Наистина ми е трудно да нарека "песни" тези безсилни, изсмукани от пръстите на левия крак опити за музика. Но дори да ги оставим настрана, отново се връщаме към плачливите и оглушително дистортнати вокали на самата Отеп. Тогава вече се радваме, че сме чули албума онлайн, а не сме си дали парите, защото лично аз никога не бих дал и четвърт стотинка за този диск. Чуйте го и запомнете обложката му, само и само за да видите истинското лице на безидейността и музикантското безсилие - грозно, рогато, псевдо-артистично, с око на едната цица и уста на другата. В крайна сметка, вероятно е да се насладите на няколко по-закуфяващи рифа и на кавъра на The Doors в края, но само толкова. Все пак, хора с по-изчанчен вкус могат да открият някаква музикалност, поетичност и емоционалност в цялата тази какофония, така че... пробвайте, но задължително преди да си го купите, че да не плачете после.    

+ + + + Плюсове.......:
Няколко добри начала на тракове и няколко по-мощни рифа.

- - - - Минуси........:
Ужасяващо слаби вокали, с още по-ужасяващи ефекти.
Пълно музикантско безсилие, безидейност и отбиване на номера.
Милата си вярва, че наистина твори някакво висше изкуство за ценители.

Подходящо за фенове на:
Kittie, Exilia, Slipknot и др.
Автор: Stahli
-=2/10=-

Categories: , , , , ,

5 Response for the "Otep - 2011 - Atavist"

  1. Анонимен says:

    Ще запомня повече да не чета безсмислените и некомпетентни "анализи" на Стахли. Да не говорим за ужасяващата неграмотност.

    Оценка на "анализа" - 2/10.
    Албумът - ае друг път.

  2. А пък на Stahli му се накриви шапката :)
    И къде видяхте ужасяващата ми неграмотност, драги читателю? Самото Ви изречение "Да не говорим за ужасяващата неграмотност" само по себе си е неправилно, неясно и респективно - неграмотно. Затова пояснете, моля.

    - Stahli

  3. Анонимен says:

    Напълно съм съгласен за Babys Breath и другите spoken-word тракове. Но има и попадения в албума, човече, недей така. OTEP звучат така още от втория си албум и вече трябваше да сте свикнали че това им е посоката и идеята. Ма то не може на всеки да хареса.
    Успех, пич. Не го слушай тоя горе, добре си пишеш иначе.

  4. 713 says:

    На мен ми харесва албумът.Това 2/10 си си го изсмукал от пръстите, пич!Всичко е въпрос на вкус, естествено, но мисля, че просто трябва да излезеш и да подишаш чист въздух.

  5. Анонимен says:

    Не знам за Otep, ама писателче, ти май си отбивал номера, да драсне там нещо...