TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Norther - 2011 - Circle Regenerated

Posted by Today's Metal Crew On събота, април 09, 2011 5 коментара

Стил......: Melodic Death Metal
Държава...: Финландия
Лейбъл....: Century Media
Отнема....: 44 минути

www.myspace.com/norther

Първо на първо - не подхождайте към този албум на Norther с очаквания. Не че нещо, но това вече е една нова банда, излизаща далеч извън релсите на досегашните Norther и праскаща с трактора напред през кукуруза. И няма как да е другояче - смяната на вокалист винаги влияе силно на една банда, особено когато става дума за напускането на харизматична личност от ранга на Петри Линдроос. С изключително трудната задача да заеме неговата роля се нае Алекси Сихвонен, вокалист на бързо появилите се и още по-бързо разпадналите се Imperanon (някои от вас може би помнят "Stained" от 2004-та). Неговата поява и тази на новия китарист Даниел Фрайберг (Naildown) може би са причината за тази нова посока, в която поемат Norther. От една страна това, напълно нормално, няма да се хареса на повечето фенове на бандата, при това не без основание. Уви, Алекси не притежава качествата на Петри и не е нужно човек да е вокален експерт, за да го установи. Вокалите му са... как да го кажа... рехавички и посредствени на музикалния фон, свирен зад него от неговите нови колеги. Чистите вокали, които в този албум присъстват в почти всяка (ако не и всяка, не обърнах внимание) песен пък рядко са добри попадения, защото звучат като нещо средно между опит за пауър метъл пеене с хард-рок привкус, само че от някой, който не пее особено добре... Е, те придават една интересна мелодичност на албума и стоят здраво на мястото си в откриващата "Through It All" и "The Last Time" например, но като цяло нещата в тази област има накъде да се подобряват. От друга страна обаче цялата тази промяна може да се отрази здравословно на бандата, която все повече къса приликите с "батковците" си от Children of Bodom. Като цяло "Circle Regenerated" е добре записан албум, с много добре свършена китарна и клавишна работа за пореден път. И за първи път със самостоятелна бас-линия, която не просто следва китарните рифове като преди. Изобщо, албумчето има както своите минуси, така и своите достойнства. Дайте шанс на момчетата и не бързайте да ги оплювате, защото надали има банда, която да реагира напълно адекватно и бързо при подобна рязка и важна промяна в състава си.

+ + + + Плюсове.......:
Много добра китарна, бас и клавишна работа.
Добре "пипната" продукция.
Отдалечават се все повече от някогашното копиране на Children of Bodom.

- - - - Минуси........:
Много силно се усеща липсата на Петри, във всяко отношение.
Алекси звучи ааадски измъчено на места, все едно е на 93 и изобщо не му се пее вече.
Чистите вокали в повечето случаи са или неудачно поставени, или зле изпяти.

Подходящо за фенове на:
Children of Bodom, Ensiferum, Imperanon, Wintersun и др.
Автор: Zorn
-=6/10=-

Categories: , , , , , ,

5 Response for the "Norther - 2011 - Circle Regenerated"

  1. Много здрав албум! С плюсовете съм съгласен с минусите не :) Но ревюто е супер браво :)

  2. Max_Might says:

    Хм, май никой от оригналния състав не остана :(

  3. Анонимен says:

    Да, официално само Петри беше останал от оригиналния състав. Но пък "оригиналния" състав не е издал абсолютно нищо с Norther, така че за мен цели трима от сегашния състав са истинските "оригинални", с които е издаден дебютния албум.

  4. Анонимен says:

    Последната песен, Closing in, е най-силната според мен. Хубаво са вкарали по-леката инструментална част и е глътка свеж въздух след останалата част от албума, в която няма нищо лошо - здрав метъл си е, просто може би леко еднообразен, без рискове :)

  5. Анонимен says:

    Албумът е здрав като инструментална работа,екстремните вокали са сравнително добри(макар и далеч от нивото на тези на Петри),но проблемът в цялата творба според мен са чистите вокали-много са слаби и звучат почти поп,което вече наистина е зле.Съгласен съм с ревюто и поставената оценка.