TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Trollfest - 2011 - En Kvest For Den Hellige Gral

Posted by Today's Metal Crew On сряда, април 20, 2011 1 коментара

Стил......: Folk Metal
Държава...: Норвегия
Лейбъл....: Noiseart Records
Отнема....: 40(+5) минути

www.myspace.com/trollfest

Вижте добре обложката. Да, знам, че сте я видели вече (нямам как да не й се обърне внимание), но я вижте пак. Е, това ви чака в албума. Три извънредно зли трола, въоръжени с голям нож, харпун, самоделна пушка, преносим топ, златни ланци и бутилка неидентифициран алкохол със семпъл надпис "OLD XXX". Тези тримата идват за вас директно от норвежките гори с ясната цел да ви напият, да ви разстрелят и да ви махнат главите със своята музика. Заедно с тях пък се е събрала (от различни краища на света) и пътува почти цяла брас-секция (тромпети, саксофони и прочее), някой с акордеон, някой с банджо и някой с какъвто инструмент там е докопал... Посоката е към Балканите. Но да не бъдем чак толкова литературни. Trollfest сериозно са се повлияли от балканските ритми и ги вкарват в иначе безкомпромисния си тролски блек/фолк метъл повече от когато и да било. Притеснителното е, че го правят по-добре от повечето (да не кажа всичките) местни балкански банди, но какво пък - ако ние сами не се възползваме от този си фолклор, естествено, че ще се появи някоя Trve Norwegian Balkan Metal банда и ще се възползва вместо нас. Освен балкански елементи обаче, Trollfest ползват елементи и на фламенко и дори ориенталски мотиви, а в началото можем да чуем и хорово пеене. Изобщо, все неща, които трудно бихме могли да си представим, съчетани със свиреп и адски бърз норвежки блек/фолк метъл. Предполагам, всичко това ви звучи като някаква зверска касапница и бъркотия и честно казано - не грешите в преценката си. Но може би Trollfest са единствената група, способна да звучи добре, съчетавайки всичко това. И то не просто добре, а така, че да не ви остави нито за миг равнодушни и мирно седнали на табуретката и вместо това ще ви накара да пиете, куфеете, дивеете, танцувате и да си блъскате главата в перваза, особено на песни като "Undermelere". За преводи на текстовете - намерете си речник по тролски и дерзайте.

+ + + + Плюсове.......:
Разнообразни фолклорни елементи, умело вплетени в музиката им.
Динамика, темпо и нито секунда скука!
Експериментират успешно, без да правят манджа с грозде, докарваща главоболие.

- - - - Минуси........:
Надали вокалното разнообразие ще ви впечатли, но пък... трол е пича, не му се сърдете.
За нечий чифт уши цялата тая истерия може да дойде в повече.

Подходящо за фенове на:
Finntroll, Korpiklaani, Kultur Shock и др.
Автор: Testset
-=8/10=-

Categories: , , , , , , , , ,

1 Response for the "Trollfest - 2011 - En Kvest For Den Hellige Gral"

  1. Анонимен says:

    Все едно аз съм го казал! LIKE!