TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Guano Apes - 2011 - Bel Air

Posted by Today's Metal Crew On неделя, април 03, 2011 7 коментара

Стил......: Alternative Rock
Държава...: Германия
Лейбъл....: Columbia Records
Отнема....: 40 минути

www.myspace.com/gapes

Чакайте, чакайте, по-бавно, по-полека. Какво стана? Тая група не се ли разпадна? Кога се събраха? Или не, това не е правилният въпрос... по-скоро... защо се събраха? Ясно е, че никой не иска да живее в миналото и цял живота да пее "Lord of the Boards" и "Kumba Ya", но Guano Apes можеха просто да си останат нещо като легенда, вместо да правят това жалко подобие на техен албум.

Първото, което ни прави впечатление в "Bel Air" е обложката. Сандра Насич на токчета? А зад нея културни чичковци с пуловери? И зелена точка, в която с първия срещнат в Word шрифт е написано името на групата. Е верно ли? Това е подходяща обложка за нескопосана петоразрядна немска поп-рок банда с криви разбирания за американската култура, но за Guano Apes...? Но да оставим обложката, а да си пуснем албума. "Sunday Lover". Ха стига бе? Не бе, бъзикат се нещо, сега ше чуем китара и как Сандра избеснява. Хм, не чухме. Нищо, нататък. Същата работа. Я нататък? Хм, л*йно. Л*йно. Л*йно. Голямо л*йно. Л*йно. Край, не мога повече. Сега разбрах какво прави Сандра на обложката, защо е клекнала така и защо й е толкова измъчена физиономията. Защото този албум звучи като създаден за около 2 часа и който като цяло би бил много добър и тежък за Аврил Лавин, но не и за Guano Apes.

Това не са Guano Apes. Това е страничният проект на Сандра под друго име (а всички знаем колко е кафяв соловият проект на Сандра). Абе... да си бяха сменили името поне. Защото ако това тук не беше издадено под името "Guano Apes" никой никога нямаше и да чуе за него - и с право. Не е нужно да съм критик и музикант за да чуя, че това тук не струва. Всеки с уши може да го чуе. А, това, което прави Сандра на обложката, го прави върху своите фенове. Защото не мога да си представя как някой фен на бандата би харесал това й ново отроче, родено от неправилния изход.

+ + + + Плюсове.......:
Повече песни като "All I Wanna Do" щяха да спасят албума. За мен това си е хит.
Няколко приемливи момента в някои песни.
Сравнително добър звук.

- - - - Минуси........:
Тотална подигравка с феновете на бандата.
Поп-рок звучене, неподходящо за групата. Явно "Columbia" си казва думата.
Абсолютно безсилен, безидеен и безсмислен албум.
По време на "Fanman" се замислих дали да не се застрелям, че изобщо слушам това тук.

Подходящо за фенове на:
Sandra Nasic, Exilia, Avril Lavigne и др.
Автор: Testset
-=3/10=-

Categories: , , , , , , , ,

7 Response for the "Guano Apes - 2011 - Bel Air"

  1. Това май е официалният myspace: http://www.myspace.com/gapes

  2. Точно така, мерси за поправката!

    - Testset

  3. Анонимен says:

    Пълна повърня е албумът! Дори All I Wanna Do не става!!

    Какво и минава през главата на Насик?

  4. Анонимен says:

    Това, че не е каквото се очаква съвсем не го прави слаб (дори е много силен). Към четците - не се лъжете от некомпетентни ревюта - слушайте (повече от веднъж).

  5. Анонимен says:

    Дано не пеят много песни от тоя албум на концерта че язък дето дадох толкоз пари. Не е чак толкова зле колкото го описвате но наистина е много много зле. На мен дори не ми звучи като GUANO APES.

  6. lokoman says:

    Компентентно ревю,чаках новия им албум с голямо нетърпение и това което слушам сега е пълен шит.Няма да ходия на концерта,ще си запазя яките мигове от минали път във зала Универсяда- когато тя се пръскаше по шевовете и там бяха наистина истинските ни любимци!!
    Сравнямам този албум със соловото звучене на Гуен Стефани, след като напусна групата си!! Какво им става на тези момичета ????

  7. Анонимен says:

    Наистина албумът представлява сериозна промяна в стила на групата,но не мога да го нарека слаб.Просто всички групи от вълната на неото и алтърнатива от края на 90-те промениха звученето си в някаква степен.Все пак за мен албумът е добър и изпълненията на Сандра на живите концерти показват,че тя все така пее отлично както старите,така и новите песни.В никакъв случай не мога да се съглася,че вокалите на Сандра в този албум са слаби!Според мен този албум е просто експеримент-очаквам следващият да е значително по-китарен.Колкото до обложката-според мен тя,както и текстовете,до някаква степен пародира празния холивудски разкош.Неслучайно и името на албума е Bel Air(богаташки квартал в Лос Анджелис).Пък и не обложката е най-важна все пак!Колкото до ревюто:
    Testset,по принцип твоите ревюта и хуморът ти ми допадат доста,но това тук е абсолютна изцепка!Не се аргументираш особено добре,единственият ти аргумент да не харесваш албума е личното ти мнение(на което,разбира се,имаш право)и все пак,когато пишеш ревю е недопустимо да аргументираш недоволството си само с ругатни.По този начин вредиш и на себе си,защото хората,които не са чели други твои ревюта си съставят мнение от сорта на "Тоя нищо съществено не каза.Само плюе ей така за спорта."
    Разбирам,че сигурно като фен на групата(предполагам,че си,защото иначе едва ли реакцията ти срещу рязката промяна в стила на групата щеше да е толкова сериозна)си останал разочарован от албума(и имаш своите основания),но писането на подобно ревю е просто гаф,както и да го погледнем.В случая не упреквам твоя "хейт",а начинът,по който го изразяваш!Когато любима група издаде противоречив албум,който не харесваш,е може би по-добре да оставиш ревюто да бъде написано от някой,който не е фен на групата и ще бъде по-обективен и умерен,отколкото да правиш такива изказвания,които може да са били подходящи за времената,когато си бил 8-ми клас,но тук и сега са абсолютно неуместни и меко казано повърхностни.Направих си труд да ти напиша всичко това не защото искам да се заяждам(далеч бъди от тази мисъл),нито защото съм ултра голям фен на Guano Apes(слушам огромен брой групи и те далеч не са ми сред най-големите фаворити),а защото забелязвам голям потенциал в теб и желая да те посъветвам как да изчистиш стила си от подобни неаргументирани и твърде субективни изказвания.