TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Tokyo Blade - 2011 - Thousand Men Strong

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, април 04, 2011 3 коментара

Стил......: Heavy Metal/NWOBHM
Държава...: Англия
Лейбъл....: Fastball Music
Отнема....: 46 минути

www.myspace.com/tokyobladeofficial

Приготвям си биричка и сядам да изслушам дългоочаквания нов албум на Tokyo Blade. Какво ли ми готвят старите кучета след 10-годишното си прекъсване? 40 секунди по-късно от колонките ме връхлитат 80-те години с пълна сила. Дори поглеждам календара, за да се уверя, че не съм се върнал назад във времето. Фалцети, галопиращи китари, пентатонични сола и едно монотонно средно темпо. 3 песни нататък трябва да отида да си взема нова бира. Изглежда питието е успяло да задържи вниманието ми повече отлколкото албума. Напрягам се искрено, за да отсея достойнствата насред постните, но "епични-мачо" текстове, множеството писъци и лошата продукция. Последното за някои хора е плюс, защото харесват суровия дух, който носи, но за мен е недопустимо за банда през новото хилядолетие да прави такива компромиси с качеството на звука. Дойде и моментът, в който трябва да кажа и някоя хубава приказка и с удоволствие ще го направя! Басът! Бас китарата се отличава, има си собствена линия и придава живот на песните. Двамата китаристи си личи, че са от старата школа, защото каквото правят, го правят добре, колкото и клиширано да е. Има някои наистина страхотни сола и мелодии, но и много, които са само за пълнеж. Вокалите също не разочароват. Почва последната песен и съм на косъм да си изплюя бирата! "Night of the Blade" - жестоко парче! Това е перлата на "Thousand Men Strong". Бyрзо, ритмично, надъхващо. Не се усетих как облякох тениската на "Saxon". Силна, спокойна секция и жестоко соло! Страхотен завършек на един посредствен албум, който всички издания по света (почти без изключение) се скъсаха да хвалят и да му поставят 8-ци (ни повече, ни по-малко - толкова). Станах, отидох до колонките, отупах ги от праха и се върнах в 2011-та. 

+ + + + Плюсове.......:
Банда, която не я е срам да покаже, че има бас китарист в студиото.
Ще се хареса със сигурност на непретенциозните стари рокаджии и NWOBHM фенове.
Прави пиенето на бира сам интересно.

- - - - Минуси........:
Вехто звучене.
Монотонен, неоригинален и доста прехвален. Просто... NWOBHM албум.
Свърши ми бирата.

Подходящо за фенове на:
Saxon, Judas Priest, Iron Maiden и др.
Автор: Roshko
-=6/10=-

Categories: , , , , , , , , ,

3 Response for the "Tokyo Blade - 2011 - Thousand Men Strong"

  1. Stiff says:

    Ами Night Of The Blade е парче от едноименния албум от 1984. Даже и презаписано е в пъти по-добро от новите им неща.

  2. Анонимен says:

    По-късно се сетих и ми стана тъпичко, получи се супер некомпетентно :S

  3. Stiff says:

    Айде, айде, никой не е безгрешен. Как така ще ти става тъпичко? :) Виж обаче колко добро доказателство, че новият албум не е на нивото на старите.