TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Sunrise Avenue - 2011 - Out of Style

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, април 11, 2011 1 коментара

Стил......: Alternative Rock
Държава...: Финландия
Лейбъл....: EMI/Universal
Отнема....: 49 минути

www.myspace.com/sunriseave

Sunrise Avenue, спокойно може да кажем, са една доста известна финландска рок банда. 4 години след своето създаване, през 2006, те пуснаха дебютния си албум "On the Way to Wonderland", който се отличаваше най-вече с повсеместните хитове "Fairytale Gone Bad" и "Forever Yours". През 2009-та момчетата издадоха втория им албум, Popgasm, който според мен (и не само според мен) си беше своего рода издънка. И ето, че само 2 години по-късно, групата се завръща с "Out оf Style". Още от първата песен ще ви стане ясно, че Sunrise Ave не са мръднали нито на сантиметър от стиловата си ниша (което е чудесно), но и в никакъв случай не тъпчат на едно място (след малко ще разберете защо). Та, първите три песни са доста шаблонни, въпреки че "Holywood Hills" е единственият сингъл засега. След това обаче "I Don't Dance" и "I Gotta Go" ще ви загреят за кулминацията. До този момент обаче едно нещо ще ви е направило впечатление - макар парчетата да не са кой знае колко разчупени, в почти всяко едно от тях има вкарана, и то уместно, по някое отличаваща се свежа идея. Палци горе! Но това не е всичко - стигаме до "Sex & Cigarettes", която, мисля, е най-добрата песен в албума и има потенциала да стане хит - забавна, със закачлив текст, а и с прилично темпо. След нея бандата продължава стабилно с "The Right One" и "Out оf Tune". В последната има вкаран в употреба дори и auto-tune ефект - още една подходящо вкарана оригинална хрумка (и насмешка над "пеещите" постоянно с този ефект изпълнители). Последните 2 песни са типични за групата балади. Шлифовани, приятни за слушане, че на всичкото отгоре се и запомнят. Изобщо, цялостното звучене на "Out оf Style" е жизнерадостно и свежо - чува се, че е изсвирен с кеф и настроение, като единствено имам забележки към Саму, който все така си пее под мустак (с неговия приятен мек гласец) и в този трети албум хъса му хич го няма. Сякаш напук на него обаче останалите момчетата се забавляват и по едно време чак ми стана смешен контраста между двете звена. За завършек ще кажа, че това не е албум, който ще издигне във висините Sunrise Avenue - ще израдва много феновете ми, ще си спечелят някой и друг почитател, може дори и да изкарат някой хит, но дотам. "Out of Style" е изсвирен без бандюгите да си дават зор, което означава, че и техните очаквания не са различни от горенаписаното. Ако си падете по лекия, неангажиращ, но не и лигав рок - слушайте задължително, защото ще ви хареса. Иначе не припарвайте.

+ + + + Плюсове.......:
Разнообразен, с готина и умело използвана електроника в доста от песните.
Слуша се леко, не омръзва, а и същевременно приповдига настроението.
Неангажиращ и приятен.

- - - - Минуси........:
Никакво разноорбазие във вокалите на Саму.
Бавното темпо (там, където го има) се отличава с изключителна приспивност.
Няма да стане хитов албум, защото момчетата просто не си дават необходимия зор.

Подходящо за фенове на:
Savage Garden, Good Charlotte и др.
Автор: Dexter
-=6.5/10=-

Categories: , , , , , , ,

1 Response for the "Sunrise Avenue - 2011 - Out of Style"

  1. Анонимен says:

    Aбе ,Dexter, това което си написал по-горе мислиш ли го наистина?