TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Afarg - 2012 - Hebndum

Posted by Today's Metal Crew On петък, април 01, 2011 5 коментара

Стил......: Neolithic Black Metal
Държава...: Гвинея Бисау
Лейбъл....: Nuclear Lust
Отнема....: ~93 минути 

www.tinyurl.com/thegraff

Кой би предположил, че в Гвинея Бисау има млади ентусиасти, които да правят метъл? Един от тях е Lugog, известен още доскоро под псевдонима Afarg. След близо 15 години усилия, и спорове с местната власт, дебютният му албум най-сетне излезе на пазара и извън границите на държавата.

Ще бъда кратък. "Hebndum" е атмосферичен, математически прогресивен и физически предизвикващ блек албум. Още от отварящатa "Midiven" ще ви стане ясно, че този албум не е за всеки. Но ако вече сте започнали, ще е късно да казвате, че съжалявате, защото за вас вече сякаш всички ще са невидими. Не знам защо, но това е вътрешното усещане, което имах аз, докато слушах този откриващ трак. Касапницата продължава и в следващата "Ondeaz", в която Afarg си партнира с обърканите и объркващите си местни колеги Obuyl и Nilro. Песента съдържа в себе си скрито послание, проповядващо изконните ценности на гост-изпълнителите му и гласящо "да бъдем заедно, да бъдем с теб едно". Местното правителство бе много объркано от това послание, изпято от трима иначе толкова зловещи мъже, заради което реши да не обръща гръб на желанието на Afarg да издаде официално албума си.

Нещата придобиват изцяло нови очертания, когато стигнем до следващия сингъл "Yokin". Видеото към него беше забранено в Гвинея Бисау и Afarg беше изпратен в изгнание в Чепърленци, където и до днес е заставян да яде студен качамак без пръжки и сирене, използвайки капак от буркан "Роси" вместо лъжица. След интервюто, което успяхме да вземем от него и което скоро ще постнем на нашия сайт, разбрахме за бъдещите планове на Afarg. Новият му албум ще бъде издаден у нас и ще разказва за премеждията му с качамака, смолянския пататник, спомените му от САЩ '94 и срещата му с един маскиран влъхв, размахващ винтоверт.

Очаква ни интересно бъдеще, приятели. И както казва един голям приятел на Afarg - нека всеки ваш ден започва с култура, изтънчена забава и малко ципа-липа-щук, щири-щип, щуру-шляп-жмуц. Замислете се.


+ + + + +
Касапница.
Текстове, над които да се замислиш.
Още касапница.

- - - - -
Байгън да ти стане от толкоз касапница.

Подходящо за фенове на:
Marduk, Darkthrone, Мария Илиева, Веси Бонева, Те и др.
 Автор: TMB
-=7.5/10=-

Categories: , , , , ,

5 Response for the "Afarg - 2012 - Hebndum"

  1. Анонимен says:

    Благодаря, че ме разсмяхте. Ай да ни е честит Афраг.

  2. Max_Might says:

    Понякога на тази дата просто ме е страх да си пусна браузъра :D

  3. Terror says:

    Страшни сте, момчета! :D

  4. Анонимен says:

    Първата добра метъл шега за деня! Мерси хора! Винаги ми оправяте настроението!

  5. Анонимен says:

    Аз докато схвана :Д Гледам и се чудя:абе ква Веси Бонева?! :D