TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Asking Alexandria - 2011 - Reckless & Relentless

Posted by Today's Metal Crew On вторник, април 05, 2011 7 коментара

Стил......: Metalcore/Post-Hardcore
Държава...: Англия
Лейбъл....: Sumerian Records
Отнема....: 42 минути

www.myspace.com/askingalexandria

Още с дебютния си "Stand Up And Scream" (че дори и преди той да излезе), Asking Alexandria вдигнаха страхотен шум около себе си, набавяйки си моментално огромни фен-бази не само на Острова, а и в САЩ и кажи-речи почти навсякъде по света. Е, половината от тези фенове вероятно са 14-годишни scene-момиченца, които точат девствени лиги по вокалиста, клавирист и мастърмайнд Дани Уорсноп и не им дреме много за музиката на AA и за тях най-голямата трагедия е фактът, че той е качил 10-ина килца, което почти стана по-голяма новина от самия албум. Тук обаче нямаме scene-момиченца и гледаме на групата и Дани под друг ъгъл, а именно - като на професионалисти. Самият Дани е страхотен вокалист, който владее няколко типа екстремни вокали, от високо скриймо-крякане до дълбоки деткор грухтежи, като същевременно е и главен отговорник за чистите вокали. Трудна задача, с която безспорно се справя. Но да оставим Дани и да се съсредоточим върху това, което ще чуем в "Reckless & Relentless". Първата мисъл, която ми се загнезди в главата, след като го преслушах е, че Asking Alexandria са станали една по-добра група, която обаче не се е променила. Или по-ясно казано, не очаквайте някаква стилова промяна у тях в сравнение със "Stand Up And Scream", но очаквайте да чуете подобрения и повече зрялост във всяко едно отношение. Остава и неизменното чувство, че групата има накъде да се развива тепърва и че този албум не разкрива пълния й потенциал, но това не значи, че "Reckless & Relentless" е слаб (въпреки прекалено леки и алтернативни парчета като "Someone, Somewhere"). Напротив - той е изпипан на едно много добро ниво (не само откъм продукция) и то така, че сред траковете да се забележат и няколко такива, които да се превърнат в хитове. А ако бяха добавили малко повече електроника, въпросните "хитове" щяха да са дори повече, защото, както и сами може да чуете в "Morte Et Dabo" - електронният саунд адски много отива на Asking Alexandria. В крайна сметка обаче албумът продължава да ми харесва страшно много. Наречете ме пристрастен (и няма да сбъркате), но като фен на метълкор/пост-хардкор сцената трудно мога да си представя как някой тази година ще ми предложи нещо по-добро от това тук. Затова и оценявам високо. Специални благодарности на групата, че ни предостави албума!

+ + + + Плюсове.......:
Страхотна продукция и звук!
Дани дава голямо разнообразие с вокалните си умения.
Рифове за куфеене, брейкдауни за дивеене, припеви за пеене.

- - - - Минуси........:
Многото брейкдауни правят темпото да изглежда еднакво в голяма част от албума.
Липсва повече електроника, а тя много отива на Asking Alexandria.
Групата още не е разгърнала пълния си потенциал.

Подходящо за фенове на:
Attack Attack!, Abandon All Ships, ADTR, WCAR, BMTH и др.
Автор: Stahli
-=8/10=-

7 Response for the "Asking Alexandria - 2011 - Reckless & Relentless"

  1. Анонимен says:

    На екипа ни му писна да чете едни и същи ревюта навсякъде. Всички с един и същи претенциозен изказ, убеждаващи ни в правотата си и казващи ни скучни истории.

    Вие правите не същото, а нещо още по-нещастно и некадърно. Затова, моля, не се взимайте твърде насериозно. Нито изказът ви е по-добър, нито по-приветлив, нито по-смислен. Не знам защо, но в България всеки се мисли за най-най, без да има мерило за това. Странна работа. Все едно да кажеш, че си най-бързият на света, но никога да не си се състезавал. ЯКО!

  2. Някъде да пише, че сме "най-най", приятелю? Или да сме се взели "насериозно"? Сами си го казваме - не претендираме да сме "най". Ние правим това за кеф, като дори не спазваме "правилата" за рецензиране. Просто пишем какво мислим за албумите, като фенове и си изкарваме хляба с други неща. Това, че на някой не му е угодно е нещо напълно незначително за нас. Благодаря ти за мнението, но имай предвид, че говориш наизуст и ако прочетеш пак "увода" ще разбереш, че в случая съм прав. Това, че сме обидили някой албум, който харесваш е друг въпрос. Както може (отново) да прочетеш - нашето мнение е субективно и никой не ангажираме с него. Ако някой реши да се ангажира, това е изцяло негов проблем, не наш. Благодаря още веднъж за критиката, колкото и неправилно и обидно да бе изказана тя. Приятна вечер!

    Поздрави,
    - Stahli

  3. Анонимен says:

    Приятел говориш че човека написал ревюто се има за най-най а ти го критикуваш,значи си нещо повече от него? Не. Българите не се мислиме за най най,а просто заради такива заядливи и завистливи лекенца като тебе имамe лоша репутация. Човека е написал какво мисли за групата,ти не си никакъв да му кажеш какво да прави или как да си изказва мнението,така че си забивай скования живот на критик,не критикувал себе си и не пречи на хората да се развиват.
    Ревюто е наистина добро,личи си че човека се е постарал да го напише,слушал е албума и знае много а групата,аз лично подкрепям. : )

  4. Анонимен says:

    Пичове, копнали са ви ревюто в Metal Katehizis и са го украсили :D

    Вашия вариант повече ме кефи, ако трябва да съм искрен. Пишете им, да няма недоразумения.

  5. Анонимен says:

    Никой ниущо не е копнал, това са глупости!

    Просто двамата човека са на почти едно мнение за един и същ албум, нормално е да има съвпадения!

  6. Dyomaeth says:

    Няма нищо общо между ревюто в Metal Katehizis и това (освен че и двете са с по -скоро позитивно мнение). Излагате се, честно. Ако сега свалят ревюто от Катехизиса, аз лично бойкотирам този блог.

  7. Вижте, хора - не съм писал аз ревюто и лично мен не ме интересува дали някой се е повлиял от него или го е ползвал за вдъхновение и ако щете ми вярвайте, напълно безпристрастно ви казвам - едно и също е според мен. Не би ми пукало, ако колегата Stahli не ми беше личен приятел и ако не се бях уговарял 100 часа с бандата да ни изпрати промо-копие, за да направим напълно легитимна статия (вижте, дори не казвам "ревю") за него. Качихме го на 4-ти Април (впоследствие с редакция на 5-ти Април) и след 4 дни се появи едно силно подобно ревю в уважавания от мен и целия екип (предпоалгам) сайт на Katehizis. Нямам абсолютно нищо против сайта, дори го следя с удоволствие, уважавам екипа му, но извинете ме - не съм сляп. Изведнъж някой се е сетил след 4 дни да напише ревю за същия албум, казвайки същите неща за него? За качилия килограми техен вокалист, нарастващата им фен-база, качеството на продукцията и най-вече "неразгърнатия потенциал"? И още много неща, които мога да ви изброя.

    Извинете, но тук ще защитя напълно колегата Stahli. Нямам абсолютно нищо против Katehizis да има на страниците си ревю за Asking Alexandria и дори много бих се радвал да видя какво ще напишат колегите за него, но нещото, качено там в момента е очевадно плагиатство. От много години се занимавам с писане и не съм глупак, който да не може да разпознае подобно нещо.

    Ваше право е да мислите каквото искате и да бойкотирате каквото и колкото пожелаете. Разберете обаче, че не тая лоши чувства, а просто недоволствам по напълно човешки начин. Дори получихме сигнала за това от външен човек, който дори не пише на сайта ни. Щом той го е видял, значи не говорим празни приказки. Всеки автор обича труда си и не ми се струва честно колегата Stahli да бъде плагиатстван и сложен на сайт с хиляди пъти по-голяма аудитория от нашата под нечие чуждо име и с повече "разтегнати локуми". Повечето от нас не се имат нито за кой знае какви автори, нито за кой знае какви капацитети, но за мен това е грозно от страна на Davidian. Извинявай, приятелю, но това не е начин да започнеш журналистическата си кариера. Чети чужди ревюта, влияй се, но не взимай чужди думи, които да преразказваш като учителка по Литература в 11-ти клас.

    Не ме интересува нито дали някой ще ни намрази, ще спре да ни харесва или каквото и да е. Това е моята позиция и аз ще държа ревюто в Katehizis да бъде променено и написано от някой, който действително има какво да каже за този албум от свое име. Доро това да не стане обаче няма да се сърдя (надявам се колегите също), но ще знам за себе си, че мога да разчитам на хора като Stahli, защото не само успяват да кажат всичко най-важно в няколко изречения, а и биват цитирани впоследствие.

    Приятна вечер на всички ви и моля, нека спазваме добрия тон.

    - Zorn