TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Scar Symmetry - 2011 - The Unseen Empire

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, април 21, 2011 1 коментара

Стил......: Melodic Death Metal
Държава...: Швеция
Лейбъл....: Nuclear Blast
Отнема....: 43 минути

www.myspace.com/scarsymmetry

Scar Symmetry са една от най-емблематичните групи за понятието "модерен мелодет". Уви, бандата се раздели с иначе неуморния си вокалист Кристиан Олвестам преди 3 години и с неговата нелека задача се заеха цели двама нови вокалисти, за които "The Unseen Empire" е втори албум с групата. Но стига празни приказки. Честно казано очаквах нещо повече от "Dark Matter Dimensions", който макар и изненадвщо добър, бе леко експериментален (по принуда), защото времето за сработване и "нивелиране" между старите и новите членове не беше достатъчно. Но "The Unseen Empire" определено е крачка напред за бандата. Е, крачката не е толкова голяма, колкото ми се искаше, но поне е напред. Изключвайки няколко рифа, които вече сме ги чували в предни албуми на бандата (рифът в началото на "The Anomaly" е 1:1 с този от "The Illusionist" от "Pitch Black Progress"), албумчето радва по редица показатели. Например, този път вокалите са осезаемо по-добре изпипани и не се налага инструменталната част да "замазва" положението с излишна техничност, както беше станало в "Dark Matter Dimensions". Роберт и Ларс вече са напълно сработени и показват добро взаимодействие, не се надвикват един с друг и с инструментите (е, може би това е благодарение на продукцията) и с 2 думи показват, че Scar Symmetry могат и без Кристиан. Друг интересен факт е, че втората половина на албума е осезаемо по-добра от първата. Не знам дали само на мен ми се струва така, но в последните 4 трака просто "нема лабаво". Личен фаворит веднага ми стана "The Draconian Arrival", най-вече заради прекрасния начин, по който е построена. И така, накратко за албума, като за финал - можеше и повече, но можеше и тотално да осерат кратунките, така че нека се радваме на това, което чуваме, защото то наистина е много, ама много качествено. Албумът трябва да се чуе от край до край поне 2-3 пъти, за да се оцени напълно, така че не се отказвайте да го слушате след първия път (ако по някаква странна причина не ви хареса). И най-добре си го купете, защото Илюминати знаят всичко, контролират света и ако видят, че не сте си го купили - тежко ви ;-)

+ + + + Плюсове.......:
Робърт и Ларс почват да разгръщат истинския си потенциал.
Доста запомнящи се тракове, макар и без открояващ се "хит".
Втората половина на албума просто кърти кочината!
Много добре продуциран албум! Пу, да не им е уроки.

- - - - Минуси........:
Някои рифове вече сме ги чували из старите албуми. Айм ноу лайк.
1-2 песни пълнежче.

Подходящо за фенове на:
In Flames, Solution .45, Soilwork и др.
Автор: Testset
-=8/10=-

1 Response for the "Scar Symmetry - 2011 - The Unseen Empire"

  1. Анонимен says:

    Колкото и да го слушам, не мога да спра да сравнявам с Кристиан... Жалко, че не можаха да се напаснат като характери с него. Голяма загуба в музикално отношение за групата.