TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

 • Welcome!

  Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

  For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Before the Dawn - 2011 - Deathstar Rising

Posted by Today's Metal Crew On събота, февруари 19, 2011 2 коментара

Стил......: Melodic Death Metal
Държава...: Финландия
Лейбъл....: Nuclear Blast
Отнема....: 41 минути

www.myspace.com/beforethedawnmusic

Туомас Сауконен е музикант за пример и неслучайно спечели наградата за най-добър метъл музикант на Финландия. Има защо - момъкът пее 2 типа вокали и свири на всички необходими инструменти за създаването на метъл продукт. И все пак Before the Dawn не е one-man-band, макар основната (и по-голяма, респективно) част от работата по материала да се извършва от него. Както правилно отбеляза нашият читател Soulblade, работа му върши не само само вокало-басиста, имащ нелеката задача да изпълнява чистите вокали (с която се справя доста добре), а и китаристът на бандата. И така, явно след около 10 години история, Before the Dawn са повече "група" от всякога и отново са на сцената с нов албум. Основният проблем на "Deathstar Rising" обаче е, че ни предлага поредната доза от "същото". Нямаше да направи впечатление ако коя да е от песните в него беше в някой от предните 3-4 албума на бандата. Добрата новина е, че "Deathstar Rising" е с няколко идеи по-интересен от скучноватия си предшественик. Това, за щастие, значи и друго. А именно - че албумът никак не е лош. Мрачен, мелодичен, с не един и два красиви и запомнящи се пасажа и носещ леко готик-метъл настроение. Изобщо - добър, "спретнат", приятен за слушане албум с някой и друг изненадващо сполучлив припев, но без претенция и възможности да стане "бестселър".

+ + + + Плюсове.......:
За пореден път - много приятен за слушане албум.
Страхотни чисти вокали, без които албумът щеше адски много да загуби.
Много сполучливи припеви.

- - - - Минуси........:
Още от същото звучене, чуто в последните 3 албума на групата.
Този албум просто плаче за добри клавишни и обрана електроника. 

Подходящо за фенове на:
MyGrain, Noumena, Scar Symmetry, Mors Principium Est и др.
Автор: Testset
-=7.5/10=-

Categories: , , , , ,

2 Response for the "Before the Dawn - 2011 - Deathstar Rising"

 1. SoulBlade says:

  Всъщност, в един от трейлрите си за албума, Туомас каза че (другият) китарист композира всичките рифове и солота и му е помагал много пъти при продуцирането на албуми на други групи.

 2. Мерси за поправката, пропуснал съм да видя трейлъра за албума ;)

  - Testset