TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Gevolt - 2011 - Alef Base

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, февруари 28, 2011 1 коментара

Стил......: Ethno Industrial Metal
Държава...: Израел
Лейбъл....: -
Отнема....: 49 минути

www.myspace.com/gevolt

Ако вече сте изпълнени с предразсъдъци и сте предубедени, че "това е тъпо, щото тия са евреи" значи няма особен смисъл да четете нататък. Ако обаче не сте предубедени или сте достатъчно отворени за да оставите за миг предразсъдъците си настрана, то определено няма да сбъркате, ако чуете "Alef Base". Знайте обаче, че Gevolt не правят музика, каквато може да чуете всеки ден... в случай, че не слушате наподобяващ Rammstein индъстриъл рок/метъл на идиш език всеки ден, разбира се (в което бих се усъмнил). Като изявен полиглот искам да подчертая, че идиш не е просто някаква алтернатива или диалект на иврита, макар да се изписва със същите знаци и да звучи подобно на него (и да се говори предимно в Израел, да). Той е, грубо казано, "немско-еврейски" (може да ви звучи като развален немски) и макар ние да не правим особена разлика между идиш и иврит, вярвайте ми, разлика има, при това никак малка. Накратко, за това какво ви очаква в този албум. Ами... нищо кой знае колко специално в музикално отношение. Тежки, насечени рифове в Neue Deutsche Harte стил, с малко електроника и доста типично еврейско-звучащи цигулки. По този семпъл начин се постига едно особено, специфично и страшно интересно звучене, което надали може да чуете от друга група. Изобщо, чуйте този албум с чисто сърце, особено като имате предвид, че се предлага безплатно (евреи - безплатно, забележете иронията) на официалния сайт на групата (www.gevolt.net). Не гарантирам, че ще го харесате (особено ако сте псевдо-националист или фашист), но ако имате отворени за по-оригинално и леко експериментално звучене уши - обърнете внимание на "Alef Base". В крайна сметка, не е задължително да харесвате евреите като нация, за да харесате този албум. Факт.

+ + + + Плюсове.......:
Надали има друга група с такова звучене.
Страхотни интерпретации на някои традиционни фолклорни и революционни песни!
Евреи разпространяват нещо безплатно - one of a kind събитие, възползвайте се!

- - - - Минуси........:
Няма да разберете и дума (освен ако идиш не ви е майчин език).
През цялото време ще имате усещането, че някой пее на много развален немски.
Нищо кой знае колко впечатляващо и музикантско.

Подходящо за фенове на:
Rammstein и други NDH банди.
Автор: Zorn
-=7.5/10=-

Categories: , , , , , , , ,

1 Response for the "Gevolt - 2011 - Alef Base"

  1. Анонимен says:

    Не особо разобрал, что вы тут нахерачили на псевдо-русском языке, что-то, опять, нелестное про евреев. Но это не важно. ГЛАВНАЯ МЫСЛь: Группа достойная и делает обалденную музыку.

    p.s. под "анонимусом", поскольку "цвирк-цвирк", "фацебука", и т.п. аккаунтов не имею. Всем - счастья, братья-славяне.